Allspice Healthy

Titkos fegyverem a diétában

Mankó a kezdetekhez

2019. január 17. - Bartonovszky Krisztina

7589898912_img_0589.jpg Ketogén vagy low carb diétába kezdenél, de nehézségeid akadnak a szénhidrátok elhagyásával?

Ez egy teljesen természetes folyamat, míg a szervezeted átáll a glükóz-alapú működésről a keton testek termelésére és általa megszűnik a szénhidrátok utáni sóvárgás a 3-4 óránkénti farkaséhséggel együtt.

Ugye milyen jól hangzik? Csak győzd kivárni! Kár lenne olyan elcsépelt szavakkal dobálóznom, mint az önkontroll, ami igen, az alapja bármilyen radikális életmódváltásnak, de ha nem vagy zenmester, akkor valószínűleg egy keserű nevetés mellett rohamtempóban zárnád be az oldalt.

Viszont van egy jó hírem! Létezik titkos fegyver, mely valóban segít az új étrended kialakításában!

Ezek pedig a semleges ízű zöldségek, melyek amellett, hogy magas rosttartalmuknak köszönhetően kiválóan eltelítenek, alkalmasak olyan alap szénhidrátok kiváltására, mint a rizs, tészta, liszt, - ezáltal segítve abban, hogy ne kelljen teljesen új receptek kidolgozásán gondolkodnod, hanem ehesd a már jól megszokott ételeidet.

A legtöbb diéta szerintem ott bukik el, hogy a sűrű hétköznapok mellett már nem marad időnk és energiánk azon agyalni, hogy a választott diéta mentén hogyan és milyen ételeket készítsünk. Így történik az, mikor hulla fáradtan hazaérve gyorsan összedobsz egy carbonarat, mert nem kell rajta gondolkodnod. Pedig néhány apró változtatással még a carbonara is lehet diétás! ;)

S akkor néhány tipp, hogy mit mire érdemes cserélni:

  • Tészta helyett cukkini spirál
  • Süteményekbe liszt helyett avokádó vagy cukkini
  • Pizza alapba liszt helyett aprított karfiol
  • Rizs helyett aprított karfiol

Persze a helyettesítésnél az arányok fontosak, ezért a jövőben igyekszem minél több zöldség alapú receptet megosztani Veletek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://allspicehealthy.blog.hu/api/trackback/id/tr314554682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása