Allspice Healthy

Padlizsántekercsek indiai tofukrémmel

2019. március 28. - Bartonovszky Krisztina

fullsizeoutput_18d7.jpeg

Vegán hétköznapokat tartunk, ehhez pedig ahogy egy rövid bejegyzésemben már utaltam rá, fel kell kötnöm a gatyám. Az utóbbi időben hiába főzök egyre gyakrabban vegán fogásokat, nehéz olyan receptekkel előrukkolnom, amik a ketogén diétában is megállják a helyüket és hús nélkül is eltelítenek.

Viszont nem véletlen tartja a mondás, hogy gyakorlat teszi a mestert, a sok inspiráló kép, amit leginkább az Instán látok egy újabb löketet adott. Illetve a rendelkezésre álló ismeretanyag, amit az évek során megismertem és folyamatosan szívom magamba szintén hozzásegít, hogy tudjam, mit mivel érdemes kombinálni ha növényi alapú ételről van szó.

A mai recept két fő alapanyaga a szójababból fermentálás útján készülő tofu és a sokakat megosztó lila zöldségünk, a padlizsán. A padlizsánt lehet szeretni vagy nem szeretni karakteres íze miatt, de egy biztos; a zöldségek azon csoportjába tartozik, melyeknek nagy a vízmegtartó képessége és a rosttartalma, ezáltal remekül eltelítenek. A tofu szintén hozzásegít a jóllakottság érzéséhez, hiszen kiváló fehérjeforrás.

fullsizeoutput_18d8.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://allspicehealthy.blog.hu/api/trackback/id/tr7214690020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása