Vegán hétköznapokat tartunk, ehhez pedig ahogy egy rövid bejegyzésemben már utaltam rá, fel kell kötnöm a gatyám. Az utóbbi időben hiába főzök egyre gyakrabban vegán fogásokat, nehéz olyan receptekkel előrukkolnom, amik a ketogén diétában is megállják a helyüket és hús nélkül is eltelítenek.
Viszont nem véletlen tartja a mondás, hogy gyakorlat teszi a mestert, a sok inspiráló kép, amit leginkább az Instán látok egy újabb löketet adott. Illetve a rendelkezésre álló ismeretanyag, amit az évek során megismertem és folyamatosan szívom magamba szintén hozzásegít, hogy tudjam, mit mivel érdemes kombinálni ha növényi alapú ételről van szó.
A mai recept két fő alapanyaga a szójababból fermentálás útján készülő tofu és a sokakat megosztó lila zöldségünk, a padlizsán. A padlizsánt lehet szeretni vagy nem szeretni karakteres íze miatt, de egy biztos; a zöldségek azon csoportjába tartozik, melyeknek nagy a vízmegtartó képessége és a rosttartalma, ezáltal remekül eltelítenek. A tofu szintén hozzásegít a jóllakottság érzéséhez, hiszen kiváló fehérjeforrás.