Allspice Healthy

Nyers vegán matcha-fehér csokoládé torta

Paleo és keto is!!

2018. november 30. - Bartonovszky Krisztina

Rengeteg antioxidáns, egyszeresen telítetlen zsírok, rost, klorofill és vitaminok.

A nyers vegán ételek esetében a hőkezelés elhagyásával az alapanyagok összes jótékony hatását kiélvezhetjük.

img_8451.jpg

Hogy őszinte legyek, nem vagyok túl járatos sütés terén és ez alól a nyers vegán torták készítése sem kivétel. Jól bevált praktikám, hogy sütögetés helyett inkább csak egy szelettel veszek. Így elkerülve a giga-mennyiségű édesség elfogyasztását. - Igen, képes lennék egyszerre megenni egy egész tepsivel és igen, még a cukormentes sütikkel is rengeteg többletkalóriát viszel be, ezért nem ajánlatos minden nap fogyasztani.

De bizony vannak olyan különleges alkalmak, mint amilyen ez a mostani is volt, mint amikor az én szerelmemnek születésnapja van. A számomra különleges személyeket pedig nem állhatom meg, hogy egy bárki számára elérhető cukrászdai tortával köszöntsük fel. Így már hetek óta lázasan törtem a fejem, hogy mivel is készülhetnék ezen a nagy napon. A kedvencét, a vaníliát mindenképp szerettem volna belecsempészni, kombinálva valami nem mindennapival. Ekkor esette a választásom a matchára.

Míg a nyugaton az utóbbi 3 évben vált igazán népszerűvé, a matcha története egészen a 12. századig nyúlik vissza, mikoris a Tenda rend egyik szerzetese, Myoan Eisai (1141 ~ 1215) Kínába utazott, két okkal: hogy tanulmányozhassa a Zen szentírásokat és a teacserjék magjait. A kínai szerzetesek fedezték fel elsőként a porított tea koncepcióját. Csupán egy kis darabka letörésével egy zöldtea téglából, forró vízben elkeverve segített a ébren maradni a szerzeteseknek a meditációjuk hosszú ülése alatt. Míg Kínában a porított tea népszerűsége feledésbe merült, a japán szerzetesek tovább ápolták eme koncepció hagyományát.

Energizáló hatása mellett

  • Remek antioxidáns forrás, beleértve az EGCg-t is
  • Növeli az anyagcserét és égeti a kalóriát
  • Tisztít és hatékonyan méregtelenít
  • Segít az elme és  a test ellazulásában
  • Rostban, klorofillben és vitaminokban gazdag
  • Hangulatjavító hatása van és segít a koncentrációban
  • Immunerősítő hatása van
  • Csökkenti a koleszterin-, és a vércukorszintet.

 

Vigyázat! Az eredmény rendkívül addiktív.

A bejegyzés trackback címe:

https://allspicehealthy.blog.hu/api/trackback/id/tr9114404358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása