Mindegy, hogy pite, sajttorta, latte vagy akármi más, a lényeg, hogy sütőtökös legyen!
Akár ez is lehetne az elmúlt évek őszi-téli szezonjának a jelmondata. Úgy tűnik, a sütőtököt sehogyan sem tudjuk megunni. Ez pedig egy olyan trend, amivel mélységesen egyetértek, hiszen az egészséges táplálkozás és a környezettudatosság első számú szabálya, hogy minél több idényzöldséget használjunk.
TIPP! Ha szertenél mindig a szezonnak megfelelő zöldséget, gyümölcsöt magadhoz venni, a segítségedre lesz a linken található táblázat, amiben a Tudatos Vásárlók Egyesülete a Magyarországon termő idénynövények termési idejét gyűjtötte össze: Tudatos Vásárlók Egyesülete
Hogy egy kis változatosságot csempésszek a már-már egyhangú, tökös receptek sorába, a nálunk legelterjedtebb Kanadai sonkatök helyett a Hokkaidó tökre esett a választásom, ami ízvilágában kevésbé édes, gesztenyés jegyek fedezhetőek fel benne és nem utolsó sorban a tetejét meghagyva a tálaláshoz, látványos csupor készíthető belőle.