Allspice Healthy

Töltött Hokkaió tök

Tökös húsgolyók ünnepi köntösben

2018. november 21. - Bartonovszky Krisztina

Mindegy, hogy pite, sajttorta, latte vagy akármi más, a lényeg, hogy sütőtökös legyen!

Akár ez is lehetne az elmúlt évek őszi-téli szezonjának a jelmondata. Úgy tűnik, a sütőtököt sehogyan sem tudjuk megunni. Ez pedig egy olyan trend, amivel mélységesen egyetértek, hiszen az egészséges táplálkozás és a környezettudatosság első számú szabálya, hogy minél több idényzöldséget használjunk.

TIPP! Ha szertenél mindig a szezonnak megfelelő zöldséget, gyümölcsöt magadhoz venni, a segítségedre lesz a linken található táblázat, amiben a Tudatos Vásárlók Egyesülete a Magyarországon termő idénynövények termési idejét gyűjtötte össze: Tudatos Vásárlók Egyesülete

Hogy egy kis változatosságot csempésszek a már-már egyhangú, tökös receptek sorába, a nálunk legelterjedtebb Kanadai sonkatök helyett a Hokkaidó tökre esett a választásom, ami ízvilágában kevésbé édes, gesztenyés jegyek fedezhetőek fel benne és nem utolsó sorban a tetejét meghagyva a tálaláshoz, látványos csupor készíthető belőle.

10764832560_img_0726.jpg

10764833424_img_0739.jpg

10764861584_img_0742.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allspicehealthy.blog.hu/api/trackback/id/tr2114378173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása