Allspice Healthy

Feldobox Élménycsomag - Mert a Valentin nap a közös pillanatról szól

2019. február 01. - Bartonovszky Krisztina

Február 14-én ünnepeljük a szerelem ünnepét, a Valentin napot, mely elnevezést az angolszász kultúrából vettük át, pedig a magyar néphiedelem részeként is ismerhetjük Bálint napként.

Az ünneplés egészen az ókori Rómáig eredeztethető vissza, mely vallási ünnep célja az volt, hogy kiengeszteljék a farkas alakú, rosszindulatú Lupercus istent. Ám a pápa 496-ban elrendelte, hogy az addigi pogány Luperkalia ünnep helyett Szent Valentinra emlékezzenek február 14-én, kinek mártírhalálát több legenda övezi.

A legismertebb szerint II. Claudius császár megtiltotta, hogy a fiatal férfiak házasodjanak, ugyanis azt gondolta, hogy a nőtlen és gyermektelen férfiakból jobb katonák válnak. A tiltás ellenére azonban Szent Valentin keresztény szertartás szerint titokban összeeskette a fiatalokat, mely cselekedetéért a császár bebörtönözte. Rabként sínylődve a hite erejével csodát tett és visszaadta a börtönőr vak lányának látását. Kivégzése napján a pap búcsúüzenetet hagyott a lánynak, amelyet így írt alá: ”A Te Valentinod.”

A Valentin napi üzenetküldés eredetének ez a leggyakoribb magyarázata.

 img_0061.jpg

Érzelmeink kifejezésére a szerelemes levelek küldése mellett igyekszünk minél kreatívabb módokon meglepni partnerünket, hogy igazán különlegesnek érezhesse magát ezen a napon.

Az ajándékozás gyakori módja egy szép csokor virág, vagy finom bonbon, de a figyelmesebbek tudják, hogy az igazán nagy ajándék az együtt töltött idő és a készülődés, melyet a másik megünneplésére fordítunk.

Ezért szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Feldobox élménycsomagjait, melyek közül párommal a gourmet-knak szóló Kóstoló csomagot próbálhattuk ki a Feldobox jóvoltából.

A hatás pedig nem maradt el; izgatottan lapoztuk végig az utalvány mellett található 80 gasztro ízutazásra invitáló programlehetőséget tartalmazó katalógust, melyek mindegyike egy-egy különleges, az élménycsomaghoz összeállított ínyenc kóstolóra szól.

1549013565445.JPEG

A paletta rendkívül széles; megismerkedhetünk hazánk legismertebb borvidékeinek remekeivel, közösen készíthetünk isteni szarvasgombás fogásokat, fedezhetjük fel messzi tájak hagyományörző ízeit és kóstolhatunk meg gazdag ízvilággal, különleges aromákkal rendelkező sörkülönlegességeket. A szerteágazó lehetőségek mellett pedig alkalmunk nyílik kis hazánk bejárására is, mivel rengeteg élményt kínáló partner az ország más-más helyén lelhető fel.

Így jutottunk el Szegedre, ahol bátran állíthatom, hogy Magyarország egyik top indiai étterme található kimagasló minőséget, professzionalizmust és tradicionális ízeket kínálva az ide érkezőknek.

1549013708731.JPEG

Az egy-egy választható leves, hatalmas adag Tandoori bőségtál után kellemes levezetés volt a finoman hűsítő mango kulfi, a házi készítésű sáfránnyal és pisztáciával főzött indiai fagylaltkülönlegesség.

Az izgalmas gasztro utazást követően jól eső sétával fedeztük fel a csodaszép Szeged utcácskáit és az ebédet is sikerült kicsit lemozognunk.

img_0056.jpgimg_0070.jpg 

Ha Te is szeretnéd párodat egy nem mindennapi élménnyel megajándékozni, amire még sok-sok év múlva is emlékezni fogtok, látogass el a Feldobox oldalára és válassz egy számotokra leginkább testhezálló élményt a megannyi lehetőség közül!

https://www.feldobox.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://allspicehealthy.blog.hu/api/trackback/id/tr8414598266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása