Allspice Healthy

Közel-keleti karfiol taco hátszínnel

2019. március 15. - Bartonovszky Krisztina

Ha követitek a blogbejegyzéseimet, olvashattatok már lelkesedni a növényi alapú ételek jótékony hatásáról és tel avivi élményeim inspiráló erejéről.

fullsizeoutput_18ac.jpeg

Ha pedig érdekel és lelkesít valami újdonság, akkor egészen addig csak az foglalkoztat, amíg meg nem unom. Így van ez az ételekkel is, s ez vezethetett oda, hogy gyerekkoromban volt egy bő fél éves időszakom, amikor csak és kizárólag édes-savanyú Uncle Ben's-es rizst voltam hajlandó ebédelni. :D Ehh...inkább nem minősíteném akkori ízlésemet. Drága édesapámnak, aki chéf volt most biztos nagyon elkerekedne a szeme. Szerencsére ez nagymamám és az én titkom maradt. Egészen ezidáig.

Azóta sokat változtam én is és az igényeim is. Hatással voltak rám apukám különleges fogásai, nagymamám igazi házias ízei, (nem, nem csak az Uncle Ben's-es rizst készíti remekül) itthoni-, és külföldi trendek, az egyre minőségibb színovalú hazai éttermek kreatív chéfjei és a világ különböző pontjaira tett utazásaim.

Az utóbbi másfél évben pedig leginkább a közel-keleti konyha volt rám befolyással, kísérletezési kedvem a növényi alapú ételek iránt pedig egyre nagyobb. A következő receptben egy rendkívül egyszerű alacsony szénhidráttartalmú taco készítésének mikéntjébe avatlak be benneteket, amit most marha hátszínnel, humussal, tahinivel és zöldségekkel töltöttem meg. A hús fűszerezésének ötletét a közel-keleti za'atar fűszerkeverék adta.

Várom az ötleteket! Ti mivel fogjátok megtölteni a karfiol-tacot?

A bejegyzés trackback címe:

https://allspicehealthy.blog.hu/api/trackback/id/tr7314684706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása