Ahogy az előző blog posztomban ígértem, a jöbőben szeretnék minél több olyan receptet megosztani Veletek, mely alternatívája lehet a hagyományos szénhidrátos ételeknek, így könnyen behépítheted ketogén vagy low carb diétába. Illetve a diétád kezdeti szakaszában, inspirációul szolgálva segíthetnek az étrended felépítésében.
A rizs a legősibb kultúrnövények egyike. 8000 fajtája ismert és a legújabb genomkutatások vizsgálata alapján amerikai kutatók megállapították, hogy a rizs Kínából ered.
Nálunk leginkább az ázsiában honos jázmin-, és basmati rizs, az észak-olasz konyha alappillére, a rizottó rizs és a japán sushi lelke, a sushi rizs terjedt el. Ezen fajtáknak mind más a textúrája és az ízvilága, ezért természetesen teljesen olyan ízt, mint az adott receptben megadott rizsé, ne várjunk. Viszont a karfiol kellemesen semleges ízével, kevés ideig főzve ruganyos, hosszabb ideig főzve pedig puha textúrájával és a megfelelő fűszerekkel kiváló alternatívája lehet a rizsnek.
Bevezetőnek egy alapanyagokban gazdag, intenzíven fűszeres, olaszos ízvilágú zöldség alapú receptet hoztam Nektek, mely remélem elnyeri a tetszéseteket! Nekem ez lett az abszolút új kedvenc, két hét alatt már harmadjára készítettem el. :)