Allspice Healthy

Vörös pestós karfiol 'rizs'

Avagy mi mindenre használható a karfiol

2019. január 22. - Bartonovszky Krisztina

Ahogy az előző blog posztomban ígértem,  a jöbőben szeretnék minél több olyan receptet megosztani Veletek, mely alternatívája lehet a hagyományos szénhidrátos ételeknek, így könnyen behépítheted ketogén vagy low carb diétába. Illetve a diétád kezdeti szakaszában, inspirációul szolgálva segíthetnek az étrended felépítésében.

10762150480_img_0786.jpg

A rizs a legősibb kultúrnövények egyike. 8000 fajtája ismert és a legújabb genomkutatások vizsgálata alapján amerikai kutatók megállapították, hogy a rizs Kínából ered.

Nálunk leginkább az ázsiában honos jázmin-, és basmati rizs, az észak-olasz konyha alappillére, a rizottó rizs és a japán sushi lelke, a sushi rizs terjedt el. Ezen fajtáknak mind más a textúrája és az ízvilága, ezért természetesen teljesen olyan ízt, mint az adott receptben megadott rizsé, ne várjunk. Viszont a karfiol kellemesen semleges ízével, kevés ideig főzve ruganyos, hosszabb ideig főzve pedig puha textúrájával és a megfelelő fűszerekkel kiváló alternatívája lehet a rizsnek.

Bevezetőnek egy alapanyagokban gazdag, intenzíven fűszeres, olaszos ízvilágú zöldség alapú receptet hoztam Nektek, mely remélem elnyeri a tetszéseteket! Nekem ez lett az abszolút új kedvenc, két hét alatt már harmadjára készítettem el. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://allspicehealthy.blog.hu/api/trackback/id/tr4814554654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása